Salát, ředkvičky, okurky, první papriky, proč to vše nedat dohromady? Kombinace je možná překvapivá, ale ta chuť je naprosto skvělá.
Doba přípravy: 10 minut
Kuchyňské náčiní: mísa, nůž, prkénko, lžíce/vidlička na míchání
Množství vody vás možná trochu vyděsilo, ale nebojte, nemusíte vše sníst se salátem, tvoříme takový nakládaný salát, kde je dobré, aby vše dobře plavalo. 🙂
Salát natrhejte nebo nakrájejte na nudličky, ředkvičky a okurku nakrájejte na tenká půlkolečka, papriku naplátkujte, promíchejte a zalijte octem, olejem a vodou.
Nechte chvilku odležet a podávejte.
Vyberte si ocet, jaký máte rádi. Já letos poprvé zkoušela kapari z pampelišek a ten ocet, ve kterém jsou naložené, je naprosto vynikající. Výborně ochutí saláty, takže já poslední dobou do každého druhého salátu cpu pampeliškový.
Jestli si děláte domácí octy, budou se v salátu vyjímat. Nevím, jak to s octy máte vy, mně se většinou daří velmi slabé, zato chuťově zcela neotřelé, takže když chci kyselejší zálivku, kombinuji běžný ocet s tím svým a někdy přidávám ještě umeocet.
Možná vám to připadá jako alchymie, ale zkuste někdy kombinaci octů, otevře vám to nekonečnou paletu salátových chutí.
Také doporučuji střídat oleje, ale to pravděpodobně sami děláte. Opět získáváte různé chutě a jako bonus ještě rozmanitý repertoár živin. Mně tento salát chutná s olejem slunečnicovým. Pravda, že nejčastěji používáme olivový, ale ten slunečnicový za studena lisovaný prostě umí být mňamka.
Užívejte léta a napište mi, jaká je vaše neotřelá salátová kombinace buď sem do komentářů, nebo přímo mně třeba přes formulář zde>>.
Vaše tvůrkyně uzdravujícího menu
Komentáře